Currysås

Mathias Jansson Dahlström, vår första gästkock tillagar en mjuk och härligt krämig Currysås som passar perfekt till kyckling. Kan ätas både kall och varm.
Såsen kan tillagas som Laktosfri om du ersätter vispgrädden och mjölken med låglaktosprodukter.
Ingredients
- Gul lök - 2 st
- Äpplen - 2 st (Stora, förslagsvisst Royal Gala)
- Curry - 1 tsk
- Kycklingfond - 2 msk
- Vatten - 0,5 l
- Vispgrädde - 2 dl
- Mjölk - 1 dl
- Maizena Såsredning - 2 msk
- Salt - 2 nypor
- Peppar - 1 nypa
Instructions
1. Hacka löken och äpplena i små bitar.
2. Fräs löken med curryn.
3. Tillsätt äpplen.
4. Häll ned fonden och vattnet.
5. Koka upp såsen och tillsätt mjölken och grädden.
6. Låt såsen sjuda i någon minut.
7. Mixa allt med en stavmixer
8. Smaksätt med salt och peppar enligt eget tycke.
Lämna ett svar