Grönsallad med friterad mozzarella

 

Grönsallad med friterad mozzarella

By 2013-10-07

En knapprig grönsallad med brytbönor och rädisor, samt dubbelpanerad mozzarella som friteras till krispig. Serveras med en ljuvlig senaps- honungsdessing och nybakad baguette.

I receptet använder vi en fritös som redan har olja. Tänk på att du måste ha minst 1 liter raspolja om du skall fritera i en kastrull.

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 4 portioner
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Grönt
1. Skär tomaterna i klyftor.
2. Skölj ruccolan.
3. Dela gurkan i halvmånar.
4. Skär rädisorna i skivor.
5. Spola ärtorna i durkslag i hett vatten i 1 minut.
6. Koka brytbönorna med rikligt med salt och vatten i en kastrull. Häll av vattnet och kasta brytbönorna i iset. Ta upp efter 20 sekunder. Detta gör man för att chocka bönorna. Iset gör att de behåller sin fina gröna färg och blir krispiga.

Panering & Fritering
7. Starta fritösen på 160 grader. Har du ingen behöver du värma raspolja i en kastrull. Överhetta inte, oljan kan börja brinna då.
8. Skär mozzarellan i 1,5 cm tjocka skivor och vänd dessa i finhackad basilika. Stänk lite balsamvinäger och salta med flingsalt. Här kan du improvisera, mozzarellan kan marineras på olika sätt och olika smaker. Du kan göra de kryddstarka genom tillsätta till exempel sambal eller chilli.
9. Vispa ägget.
10. Häll ströbröd på en tallrik och mjöl på en andra
11. Vänd först den marinerade mozzarellan i äggen och sedan i mjölet.
12. Vänd dessa återigen i ägg och sedan i ströbröd.
13. Sänk ner dom i fritösen i ca 30-45 sekunder. Ta upp försiktigt så att de inte går sönder. Tänk på att mozzarellan smälter till nästan flytande form om du har den i oljan för länge.

Dressing
14. Blanda samtliga ingredienser till sen dressing.

Uppläggning & Servering
15. Blanda allt grönt i en stor bunke.
16. Fördela på djupa tallrikar och toppa salladen med de friterade mozzarellan.
17. Servera dressingen direkt på salladen eller på små dressingsskålar.

Print

 

 


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.