Pulled Pork Sandwich

Pulled Pork tar sig an världen med eld och lågor. Det finns lika många sätt att tillaga detta fantastiska långkok, som ställen som idag serverar denna. Den mest populära basen är barbecuesås. Vissa regioner i USA gör sina BBQ-såser baserade på tomat. Några andra låter koket gotta sig i en vinägerbas eller varför inte en senapssås.
Nedan är min personliga touch av det recept som Mikael Östman, en inspirerande kock och god vän introducerade mig för, och jag hoppas det skall ge er samma smakupplevelse som jag fick av min första tugga.
Pulled Pork kan serveras som sallads, men vanligast serveras den som en sandwich i pitabröd, hamburgarbröd eller varför inte i en baguette. Val av tillbehör och bröd får dina smaklökar avgöra.
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 4h 00 min
- Yield : 8 portioner
Ingredients
- Fläskkarré - 1,5 kg, benfri
- Morötter - 2 st
- Gullök - 1 st, (stor)
- Vitlöksklyftor - 8 st
- Oxfond - 50 ml
- Barbequesås - 500 ml
- Smoked Paprika - 15 g
- Salt
- Grovmalen svartpeppar
- Rapsolja - 150 ml
- Övrigt
- Vispgrädde - 2 dl
- Förslag på tillbehör till servering
- Rödlök - 1 st
- Majs - 1 burk
- Tomat - 2 st
- Isbergsallad - 1 huvud (litet)
- Gurka - 1 st
- Bröd - Valfritt enligt ditt eget tycke
Instructions
För att på bästa sätt tillaga Pulled Pork behöver du en gjutjärnsgryta.
1. Börja med att skära morötterna i totalt 8 bitar.
2. Dela löken i 8 bitar.
3. Lägg morötter och lök i botten på gjutjärnsgrytan
4. Häll på Rapsoljan
5. Täck Fläskkarrén rikligt med Smoked Paprika och massera in kryddan i köttet
6. Lägg köttet i grytan ovan på grönsakerna.
7. Häll på fond samt barbecuesås
8. Skala vitlöken och knäck den med en mortel eller knivskaft. Placera den ovanpå köttet.
9. Salta och peppra efter behag
10. Lägg på locket och ställ i ugnen på 120 grader i 4 timmar.
Hela huset kommer fyllas med fantastiska dofter och jag garanterar att det är värt väntan.
11. När 4 timmar har passerat tar du ut grytan och lyfter ut köttet.
12. Ta en gaffel och dra längst köttet. Fläskkarrén är nu så mör att den kommer falla i bitar.
13. Sila spadet. Häll tillbaka lite av det silade spadet i grytan, där du lägger tillbaka köttet.
14. Reducera resten av spadet i minst 20 minuter på medelvärme.
15. Krydda efter eget tycke.
16. Det här steget är ej nödvändigt men jag reder av såsen med vispgrädde och låter det reducera ner ytterligare tills det tjocknar.
17. Skär grönsakerna till tillbehören och servera med valfritt bröd.
Lämna ett svar