Pepparrotskött

Pepparrotskött är en klassikt husmansrätt. Köttet är mört och såsen har en härligt krämig konsistens med färskriven pepparrot som doftar i hela hemmet. En maträtt du kommer att uppskatta även om den tar lite tid att tillaga.
Ingredients
- Högrev - 1500 g
- Vatten - 1 l
- Salt - 2 tsk
- Gullök - 2 st
- Morötter - 4 st
- Persilja - 4 kvistar
- Vitpepparkorn - 20 st
- Lagerblad - 2 st
- Pepparrotssås
- Buljong - 6 dl (spadet från köttkoket)
- Maizena såsredning - 4 msk
- Vispgrädde - 2 dl
- Pepparrot - 1,5 dl (Färsk)
- Salt - 1 tsk
- Vitpeppar - 1 krm
- Potatismos
- Potatis - 1,2 kg
- Mjölk - 3 dl
- Salt - 3 nypor
- Vitpeppar - 1,5 krm
- Smör - 50 g
Instructions
1. Stek köttet i grytan tills spadet avdunstat.
2. Häll vatten i grytan så att köttet täcks. Salta.
3. Lägg på locket och koka upp.
4. Skala och skär lök och morötterna i bitar.
5. Lägg ner lök, morot, persilja och kryddor i grytan.
6. Låt kött och grönsaker koka på svag värme under lock tills köttet är mört (ca 2 timmar).
7. Låt köttet vila i buljongen 20 min innan servering.
8. Koka potatis med salt
9. Sila buljongen i en kastrull.
10. Tillsätt grädde och pepparrot.
11. Smaksätt med salt och peppar.
12. Koka upp och red av med Maizena
13. Häll av vattnet från potatisen
14. Tillsätt smör och mjölk
15. Krydda och mixa ihop
16. Servera
Lämna ett svar