Pepparotskött

Pepparrotskött

By 2013-10-13

Pepparrotskött är en klassikt husmansrätt. Köttet är mört och såsen har en härligt krämig konsistens med färskriven pepparrot som doftar i hela hemmet.  En maträtt du kommer att uppskatta även om den tar lite tid att tillaga.

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 2h 00 min
  • Yield : 8 portioner
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

1. Stek köttet i grytan tills spadet avdunstat.
2. Häll vatten i grytan så att köttet täcks. Salta.
3. Lägg på locket och koka upp.
4. Skala och skär lök och morötterna i bitar.
5. Lägg ner lök, morot, persilja och kryddor i grytan.
6. Låt kött och grönsaker koka på svag värme under lock tills köttet är mört (ca 2 timmar).
7. Låt köttet vila i buljongen 20 min innan servering.

8. Koka potatis med salt

9. Sila buljongen i en kastrull.
10. Tillsätt grädde och pepparrot.
11. Smaksätt med salt och peppar.
12. Koka upp och red av med Maizena

13. Häll av vattnet från potatisen
14. Tillsätt smör och mjölk
15. Krydda och mixa ihop

16. Servera

Print

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.