Paprikakyckling

Paprikakyckling

By 2013-10-04

En saftig kyckling med paprika smak som tillreds i ugn, gärna på lägre temperatur och lite längre tid. Vi serverar denna fågel med ris och currysås som finns att hitta bland våra recept.

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Yield : 4 Port
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Kycklingen
1. Värm ugnen till 135 grader.
2. Putsa kycklingen och täck den med paprikakrydda, vegeta och hackad färsk rosmarin.
3. Häll olja i en ugnsform och placera kycklingen i formen
4. Använd en köttermometer. Spetsa en av filerna genom mitten och låt kycklingen nå 70 grader innan du tar ut den ur ugnen. Låt kyckligen dra upp till 72 grader.

Riset
5. Koka upp vattnet till riset med salt och grönsaksbuljong.
6. När vattnet kokar, sänker du varmen och häller i riset.
7. Hacka persiljan som du rör ner i riset.

Såsen
8. Börja med currysåsen   Läs mer...

Grönt
9. Koka upp vatten och salt i en kastrull
10. Lägg brytbönorna i kastrullen, när vattnet kokar upp på nytt är de klara (3 minuter)
11. Häll av vattnet och kasta brytbönorna i iset. Ta upp efter 20 sekunder. Detta gör man för att chocka bönorna. Iset gör att de behåller sin fina gröna färg och blir krispiga.

12. Lägg upp på tallriken och servera.

Print

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.