Paprikakyckling

En saftig kyckling med paprika smak som tillreds i ugn, gärna på lägre temperatur och lite längre tid. Vi serverar denna fågel med ris och currysås som finns att hitta bland våra recept.
- Prep Time : 5 minutes
- Cook Time : 60 minutes
- Yield : 4 Port
- Allergens : Nötfri
Ingredients
- Kyckling
- Kycklingfilé - 800 gr (4 filéer)
- Paprika krydda - 2 msk
- Vegeta - 1 msk
- Färsk Rosmarin - 4 knippen
- Olja - 50 ml
- Ris
- Ris - 3 dl
- Vatten - 6 dl
- Salt - 1 tsk
- Grönsaksbuljong - 1 st
- Färsk persilja - 1 näve
- Grönt
- Brytbönor (Haricots verts) - 300 gr
- Salt - 1 msk
- Vatten - Fyll kastrullen
- Is - 500 ml
Instructions
Kycklingen
1. Värm ugnen till 135 grader.
2. Putsa kycklingen och täck den med paprikakrydda, vegeta och hackad färsk rosmarin.
3. Häll olja i en ugnsform och placera kycklingen i formen
4. Använd en köttermometer. Spetsa en av filerna genom mitten och låt kycklingen nå 70 grader innan du tar ut den ur ugnen. Låt kyckligen dra upp till 72 grader.
Riset
5. Koka upp vattnet till riset med salt och grönsaksbuljong.
6. När vattnet kokar, sänker du varmen och häller i riset.
7. Hacka persiljan som du rör ner i riset.
Såsen
8. Börja med currysåsen Läs mer...
Grönt
9. Koka upp vatten och salt i en kastrull
10. Lägg brytbönorna i kastrullen, när vattnet kokar upp på nytt är de klara (3 minuter)
11. Häll av vattnet och kasta brytbönorna i iset. Ta upp efter 20 sekunder. Detta gör man för att chocka bönorna. Iset gör att de behåller sin fina gröna färg och blir krispiga.
12. Lägg upp på tallriken och servera.
Lämna ett svar