Lakritskyckling

Lakritskyckling

By 2014-05-11

Ett spännande recept med riktigt bra smak. Smakerna gifter sig fint och vi lovar en smakupplevelse långt bortom det vanliga.

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 55 minutes
  • Yield : 6

Ingredients

Instructions

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Hacka den gula löken fint.
  3. Fräs löken i en panna med smör och olja. Den ska vara gyllengul med toner av brunt när den är färdig.
  4. Skala och hacka vitlöken fint och rör ner i pannan med löken och stek på svag värme i någon minut.
  5. Tillsätt vattnet i pannan.
  6. Låt sjuda upp.
  7. Tillsätt det torra kryddorna (Persilja,Basilika,Lakritspulver) och buljongtärningen.
  8. Låt koka upp tills buljongtärningen löst sig.
  9. Tillsätt grädden i pannan.
  10. Låt allt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  11. Dela kycklingfiléerna i ungefär tre delar, dvs lite större än strimlat och lägg i en ugnsgryta.
  12. Häll över såsen från pannan över kycklingen i grytan och lägg på ett lock och ställ in i ugnen.
  13. Låt stå i ugnen i ca. 30 min. Ta ut grytan och rör försiktigt om. Ställ in grytan i ytterligare 20 minuter.
  14. När kycklingen nästan är klar, koka klart pastan.
  15. Servera snyggt i en skål, strö lite torkad persilja och riv lite parmesan över. Klart att servera!
Print

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.