Höstgryta

När höst- och vintermörkret faller in så kan man glädjas av denna heta köttgryta gjord på högrev, paprika och färsk timjan. Den otroliga doften sprider sig i hela huset.
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 2h 00 min
- Yield : 6 portioner
Ingredients
- Högrev - 600 g
- Gullök - 1 st
- Morötter - 2 st
- Timjan - 1 tsk (torkad)
- Potatis - 3 st (stora)
- Vitlök - 4 st klyftor
- Grönsakbuljong - 1 tärning
- Vatten - 1 l
- Kryddpeppar - 8 korn (hel)
- Gul paprika - 1 st
- Grön Paprika - 1 st
- Vegeta - 1 msk
- Tomatpure - 2 msk
Instructions
1. Putsa köttet och skölj av i vatten. Skär i cm stora kuber.
2. Fyll botten av grytan med olja, lägg i köttet, vitlök, örter och timjan.
3. Stek tills all vätska kokat ur.
4. Skala och skär morötterna i ringar och grovhacka gullöken.
5. Fräs löken med köttet på hög varme.
6. Tillsätt vatten, buljongtärningen och de hela kryddpepparkornen.
7. Skär rotfrukterna och grönsakerna i grova bitar och lägg ner i grytan.
8. Tillsätt tomatpuren och vegetan.
9. Koka på svag värme i ca 90 minuter eller så länge tills köttet är mört.
10. Lägg rotfrukterna och grönsakerna i gryta och koka tills potatisen är mjuk.
Lämna ett svar