Kalops

En härlig och mör gryta på högrev som doftar i hela hemmet och får munnen att vattnas.
Ingredients
- Benfri högrev - 900 g
- Rapsolja - 2 msk
- Gul lök - 2 st
- Morot - 3 st
- Vårlök - 3 st
- Kryddpepparkorn hela - 15 st
- Vitpepparkorn - 8 st
- Lagerblad - 2 st
- Vatten - 1,2 l
- Maizena såsredning - 3 msk
- Grönsaksfond - 2 msk
- Kalvfond - 2 msk
- Färsk timjan - 2 tsk
- Potatis
- Potatis - 1 kg
- Vatten
- Salt
Instructions
1. Putsa och skär köttet i kuber ca 2x2 cm
2. Bryn köttet i grytan.
3. Skala lök och morötter samt skölj vårlöken.
4. Skiva lök, morötter och vårlökarna.
5. Lägg den gula löken i grytan och tillsätt kryddor, vatten och fond.
6. Koka upp och låt sjuda i 45 minuter.
7. För att slippa att vänta på potatisen kan du emellan lägga potatisen i en kastrull, fylla på med vatten och salt. Koka.
8. Lägg ner morötterna och vårlöken i grytan och sjud tills köttet är mört.
9. Red av kalopsen med maizena.
Lämna ett svar