Fläskpannkaka

Fläskpannkaka

By 2016-05-04

Fläskpannkaka är ofta en bortglömd rätt men ack så god om den tillagas på rätt sätt. Med det här receptet kommer du att förvåna dina smaklökar och dina gäster.

Ingredients

Instructions

  1. Värm ugnen till 200 grader
  2. Vispa ägg och vätska skummigt
  3. Väg upp mjölet och tillsätt och vispa tills en fin jämn smet
  4. Smält smöret i en kastrull och låt det stå på platten tills färgen mörknat något, dvs. tills det har blivit lätt brynt. Var försiktig så du inte bränner smöret.
  5. Häll smöret i smeten och vispa ordentligt tills smeten är blank, jämn och fin
  6. Medan maskinen går tillsätt även salt och bakpulver
  7. Skär sidfläsket i tunna strimlor cirka 5 mm breda
  8. Stek sidfläsket i en varm stekpanna tills det har fått en fin gyllene färg
  9. Smörj en ungsplåt
  10. Häll smeten i ugnsplåten och sprid ut sidfläsket jämnt i plåten
  11. Ställ in i mitten av ugnen och låt stå i cirka 30-40 minuter tills din pannkaka har fått en fin gyllene färg
  12. Servera tillsammans med lingonsylt eller rårörda lingon
Print

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.