Fläskpannkaka

Fläskpannkaka är ofta en bortglömd rätt men ack så god om den tillagas på rätt sätt. Med det här receptet kommer du att förvåna dina smaklökar och dina gäster.
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 40 minutes
- Yield : 6
- Allergens : Nötfri, Sojaproteinfri
Ingredients
- Ägg - 4
- Vätska - 7 dl (3 dl mjölk+4 dl vatten)
- Vetemjöl - 300 g
- Bakpulver - 0,5 tsk
- Salt - 0,5 tsk
- Smör - 50 g
- Sidfläsk - 200 g
- Tillbehör
- Lingonsylt - valfritt
- Rårörda lingon - valfritt
Instructions
- Värm ugnen till 200 grader
- Vispa ägg och vätska skummigt
- Väg upp mjölet och tillsätt och vispa tills en fin jämn smet
- Smält smöret i en kastrull och låt det stå på platten tills färgen mörknat något, dvs. tills det har blivit lätt brynt. Var försiktig så du inte bränner smöret.
- Häll smöret i smeten och vispa ordentligt tills smeten är blank, jämn och fin
- Medan maskinen går tillsätt även salt och bakpulver
- Skär sidfläsket i tunna strimlor cirka 5 mm breda
- Stek sidfläsket i en varm stekpanna tills det har fått en fin gyllene färg
- Smörj en ungsplåt
- Häll smeten i ugnsplåten och sprid ut sidfläsket jämnt i plåten
- Ställ in i mitten av ugnen och låt stå i cirka 30-40 minuter tills din pannkaka har fått en fin gyllene färg
- Servera tillsammans med lingonsylt eller rårörda lingon
Lämna ett svar