Chorizogryta

En mycket god, kryddstark korvgryta som passar för både lunch och middag.
En lättlagad rätt som är LCHF anpassad.
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 20 minutes
- Yield : 4 portioner
- Allergens : Glutenfri, Laktosfri, Mjölkproteinfri, Nötfri, Sojaproteinfri
Ingredients
- Chorizokorv - 400 gr
- Gullök - 1 st
- Röd paprika - 1 st
- Gul paprika - 1 st
- Rädisor - 1 knippe
- Zucchini - 1 st
- Vitlök - 4 klyftor
- Röd chili - 1 st
- Grön chili - 1 st
- Kryddpeppar - 5 hela korn
- Flingsalt - Salta enligt ditt eget tycke. Rekommendationen är 2 nypor
- Timjan - 2 kvistar från färsk timjan
- Lagerblad - 2 st
- Basilika - 3 kvistar från färsk basilika
Instructions
1. Skala löken och skär den i klyftor
2. Skölj och skär paprikorna i grova strimlor
3. Hacka chilifrukterna, vitlöken samt färsk basilika.
4. Skär Zucchini i halvmånar
5. Skär korven i valfri storlek, lägg den i en uppvärmd gryta och fräs tillsammans med färska kryddorna.
6. Lägg i övriga ingridienser och fräs tills grönsakerna är krispiga.
7. Servera på höjden, förslagsvisst på en vanlig platt tallrik. Garnera med färsk basilika.
Lämna ett svar