Avokadosoppa

En mustig soppa som funkar att serveras kall som varm. Du kan avnjuta den både som förrätt eller huvudrätt. Soppan går att serveras som helt vegetarisk om du utesluter räkorna.
Inspirationen kommer från Ulrika Davidssons recept ur "Lättlagad LCHF".
- Prep Time : 5 minutes
- Cook Time : 30 minutes
- Yield : 4 portioner
Ingredients
- Schalottenlök - 2 st
- Olivolja - 1 msk
- Spenat - 100 g (fryst)
- Vatten - 8 dl
- Grönsaksbuljong - 1 tärning
- Avokado - 2 st
- Salt - 1 nypa
- Svartpeppar - 1 nypa
- Lime - 1 st
- Skalade räkor - 200 g (färska)
- Gräslök - 1 msk (hackad)
Instructions
1. Skala och skiva löken
2. Häll oljan i en kastrull och bryn löken.
3. Tillsätt spenat, vatten och buljong.
4. Låt koka i 10 min.
5. Häll blandningen i en matberedare.
6. Ta bort kärnorna från avokadorna och ta ut köttet. Lägg i matberedaren.
7. Mixa till en jämn soppa.
8. Tillsätt saften från limen, salt och peppar.
9. Häll upp soppan i djupa tallrikar och toppa med räkorna och gräslöken.
Lämna ett svar