Vanilj & Kanelmannagrynsgröt

Mannagryn är mjölkärnan av proteinrika och hårda sädesslag. Manna som vi äter till vardagen erhålls av vete.
Riktig mannagryn härstammar från Polen och Baltikum och gjordes av mannagräsets frön.
I mitt enkla recept kryddar vi mannan lite mer än vad man vanligtvis gör. Jag vill framhäva smaken av vanilj och kanel i min gröt.
- Cook Time : 10 minutes
- Yield : 4 portioner
- Allergens : Nötfri
Ingredients
- Gröt
- Mjölk - 8 dl
- Mannagryn - 1,5 dl
- Vaniljsocker - 4 tsk
- Salt - 0,5 tsk
- Socker - 1 msk
- Kanel - 2 krm
- Garnering
- Hallonsylt
- Hallon
Instructions
1. Blanda samtliga grötingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning.
2. Garnera med hallonsylt och färska hallon
Lämna ett svar