Räksmörgås på rustikt lantbröd

En knaprig brödskiva med välbalanserad majonnäsdressing, ägg och färska räkor förgyller din dag. Avnjutes så väl till frukost som till lunch eller som en kvällsmacka.
- Prep Time : 15 minutes
- Cook Time : 15 minutes
- Yield : 4 portioner
- Allergens : Nötfri
Ingredients
- Rustik lantbröd - 4 skivor
- Greveost - 8 skivor
- Smör
- Räkor - 200 gr
- Ägg - 4 st
- Flytande honung - 1 msk
- Dijonsenap - 1 msk
- Majonnäs - 3 msk
- Flingsalt - 5 nypor
- Peppar - 1 nypa
- Citron - 4 skivor
- Gurka - 4 skivor
- Kruspersilja
Instructions
1. Koka upp vatten med 3 nypor salt. Sänk äggen i vattnet och låt de koka i strax under 7 minuter. Äggen skall ej vara löskokta men inte heller helt hårda.
2. Blanda majonnäs, honung och dijonsenap.
3. Skär upp brödet och smörj skivorna med smör.
4. Skölj salladen och lägg det på brödet.
5. Lägg osten på smörgåsen.
6. Skala äggen, skär de i skivor och placera på mackan.
7. Lägg en rejäl klick av majonnäsdressingen, som du precis har blandat ovan på äggen.
8. Lägg räkor på toppen.
9. Garnera smörgåsen med citron, gurka och persilja.
Lämna ett svar