Klassisk Carpaccio

En rå klassiker till förrätt.
Köttet är avgörande för denna enkla goda rätt. Jag har använt mig av färsk oxfilé, väldigt finskuren, direkt från slaktarbutiken.
Ingredients
- Tunnskuren oxfilé - 100 gr
- Ruccola - 4 nävar
- Pinjenötter - 50 gr
- Parmesan - 50 gr
- Olivolja Extra Virgin
- Balsamvinäger Crema di Balsamico
- Flingsalt - 4 nypor
- Grovmalen svartpeppar - 4 nypor
Instructions
1. Dekorera tallriken med balsamvinäger med ett mönster.
2. Lägg carpaccion (tunnskurna oxfilén) snyggt på tallriken.
3. Skölj av salladen och placera en näve ruccola ovan på och riv ner parmesanen över köttet.
4. Strö salt och peppar över tallriken.
5. Värm upp en stekpanna och rosta pinjenötterna tills de får en gyllenbrun yta. Använd ej något fett i pannan.
6. Fördela de rostade nötterna på de antal portioner du har valt att göra.
7. Stänk några droppar olivolja
Lämna ett svar