Tiramisu

En klassisk Italiensk dessert med kaffesmak och mascarponeost. När du vill unna dig lite vardags lyx. Denna Tiramisu är fluffig och krämig, en riktigt god dessert.
- Cook Time : 40 minutes
- Yield : 8 portioner
Ingredients
- Kaffeblandning
- Espresso - 3 dl
- Cognac - 6 msk
- Brun farinsocker - 3 msk
- Krämen
- Äggvitor - 2 st
- Äggulor - 4 st
- Strösocker - 1 1/2 dl
- Mascarpone - 500 g
- Vispgrädde - 2 dl
- Vaniljsocker - 3 tsk
- Övrigt
- Kakaopulver - 1 msk
- Savoiardikex - 200 g
Instructions
1. Blanda kaffe, cognac och brunfarinsocker och låt det svalna.
För smidigare arbetsflöde använd 2 små och 1 stor bunke.
2. I den första vispar du äggvitorna till ett hårt skum.
3. I den andra den lite större bunken äggulor och socker så de blir vitt och poröst.
4. I den sista bunken grädde och vaniljsocker.
5. Blanda ner mascarponen i äggulevispet så det är en jämn smet.
6. Tillsätt därefter grädden och till sist tillsätt äggvitan.
7. Vänd kexen i kaffeblandningen.
8. Bred ut hälften av krämen i ett jämt lager på de indränkta kexen.
9. Pudra kakaopulver.
10. Vänd ner resten av kexen i kaffeblandningen. Och överst ett lager med resten av krämen.
11. Pudra över kakaopulver.
Tiramisu smakar bäst om den får stå över natten. Det går dock bra att servera den efter att den har stått kallt i en timme.
Lämna ett svar