Morotskaka

Morotskaka

By 2014-01-06

Det finns massor av olika sätt att göra en morotskaka på, men det här är en av de bättre varianter tycker jag. Den blir riktigt god och balanserad i smakerna.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 50 minutes
  • Yield : 10

Ingredients

Instructions

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
  3. Stöt kardemumman fint i en mortel.
  4. Skala ingefäran och riv ner den i bunken med äggsmeten.
  5. Blanda ner alla torra ingredienser i bunken och blanda noga. (Smeten blir rätt trög, men det är precis som det skall vara)
  6. Riv morötter och vänd ner i smeten tillsammans med oljan. Vispa inte med elvisp utan vän runt med en slev.
  7. Smörj och bröa en form. Välj en lagom stor form, gärna med hög kant. Kakan jäser en hel del i ugnen och den får inte pysa över, för då sjunker den ihop.
  8. Häll i smeten i formen, och fördela jämnt om den inte flyter ut av sig själv.
  9. Grädda i ugnen i ca. 50-60 minuter. Kontrollera med en sticka, den skall inte vara kladdig när det är klart.
  10. Ta ut kakan och låt den svalna och vänd sedan upp den på ett fat.

Frosting / Servering

  1. Blanda ihop alla ingredienser till frostingen.
  2. Bred ett jämnt lager över kakan, eller ringla över färdigskurna bitar direkt på talriken, vilket du tycker är snyggast.
  3. Dekorera gärna med lite kanel, och några få flingor flingsalt. Tänk på att inte använda för mycket salt, det ska bara ge en liten touch åt smaken.
Print

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.