Dubbelchokladmousse med hallonsås

Dubbelchokladmousse med hallonsås

By 2013-10-13

En smakharmoni som blandar beskan, sötman och syrligheten. En underbar kombination som avrundning till middagen.

Receptet tillagades av Martin Woszczynski och vår egna gästkonditor Kim Ekholm.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 8 portioner

Ingredients

Instructions

1. Smält den mörka och den vita chokladen i varsitt vattenbad. Låt de svalna under 65 grader. Annars kan äggulorna koagulera.
2. Rör ner en äggula i taget. 2 st per chokladsort.
3. Rör ner florsockret.
4. Vispa grädden lätt. ( ej rinnande och inte heller smörfast)
5. Rör ner vispgrädden (2dl/per chokladsort) i chokladerna så det blir en jämn smet. Använd ballongvisp eller elvisp på lägsta hastighet.
6. Fördela i portionsglas, mörk choklad i botten och den vita överst.
7. Koka de frysta bären med socker.
8. Sila koket och häll överst på desserten
9. Garnera med färska hallon
10. Ställ i kylen i ca 2 timmar för att få fastare konsistens

Print

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.