Dubbelchokladmousse med hallonsås

En smakharmoni som blandar beskan, sötman och syrligheten. En underbar kombination som avrundning till middagen.
Receptet tillagades av Martin Woszczynski och vår egna gästkonditor Kim Ekholm.
- Prep Time : 15 minutes
- Cook Time : 30 minutes
- Yield : 8 portioner
Ingredients
- Vit chokladmousse
- Vit choklad - 100 g
- Vispgrädde - 2 dl
- Äggulor - 2 st
- Florsocker - 3 msk
- Mörk chokladmousse
- Mörk choklad - 100 g
- Vispgrädde - 2 dl
- Äggulor - 2 st
- Florsocker - 3 msk
- Hallonsåsen
- Frysta Hallon - 200 g
- Socker - 0,5 dl
- Garnering
- Färska Hallon - 125 g
Instructions
1. Smält den mörka och den vita chokladen i varsitt vattenbad. Låt de svalna under 65 grader. Annars kan äggulorna koagulera.
2. Rör ner en äggula i taget. 2 st per chokladsort.
3. Rör ner florsockret.
4. Vispa grädden lätt. ( ej rinnande och inte heller smörfast)
5. Rör ner vispgrädden (2dl/per chokladsort) i chokladerna så det blir en jämn smet. Använd ballongvisp eller elvisp på lägsta hastighet.
6. Fördela i portionsglas, mörk choklad i botten och den vita överst.
7. Koka de frysta bären med socker.
8. Sila koket och häll överst på desserten
9. Garnera med färska hallon
10. Ställ i kylen i ca 2 timmar för att få fastare konsistens
Lämna ett svar