Cognac Chokladmousse

Cognac Chokladmousse

By 2013-09-30

Mumsig efterrätt som passar finsmakaren.

Denna dessert kan även göras Laktosfri förutsatt att du väljer en laktosfri choklad samt vispgrädde.

I detta receptet användes Marabous mörka choklad och Hennessy FINE de Cognac.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 1 minutes
  • Yield : 4 portioner
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

1. Smält chokladen och låt den svalna till under 65 grader annars kan äggulorna koagulera.
2. Rör ner en äggula i taget. Vispa ordentligt.
3. Låt allt svalna.
4. Rör ner Cognacen och florsockret.
5. Vispa grädden lätt (ej rinnande och inte heller smörfast)
6. Rör ner grädden i smeten så det blir en jämn smet. Använd ballongvisp eller elvisp på lägsta hastigheten.
Spara lite grädde till garneringen.
7. Fördela den i portionsglasen och ställ in dom i kylen.
8. Garnera med vinbären 4 - 5 st per portion.

Print

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.