Cognac Chokladmousse

Mumsig efterrätt som passar finsmakaren.
Denna dessert kan även göras Laktosfri förutsatt att du väljer en laktosfri choklad samt vispgrädde.
I detta receptet användes Marabous mörka choklad och Hennessy FINE de Cognac.
Ingredients
- Mörk Choklad - 100 gr
- Äggulor - 2 st
- Valfri Cognac - 4 cl
- Florsocker - 3 msk
- Vispgrädde - 2,5 dl
- Röda vinbär - 2 klasar
Instructions
1. Smält chokladen och låt den svalna till under 65 grader annars kan äggulorna koagulera.
2. Rör ner en äggula i taget. Vispa ordentligt.
3. Låt allt svalna.
4. Rör ner Cognacen och florsockret.
5. Vispa grädden lätt (ej rinnande och inte heller smörfast)
6. Rör ner grädden i smeten så det blir en jämn smet. Använd ballongvisp eller elvisp på lägsta hastigheten.
Spara lite grädde till garneringen.
7. Fördela den i portionsglasen och ställ in dom i kylen.
8. Garnera med vinbären 4 - 5 st per portion.
Lämna ett svar