Cheesecake med sommarbär.

Ta en tugga av denna ljuvliga cheesecake och sommaren känns som den aldrig kommer ta slut.
- Prep Time : 5 minutes
- Cook Time : 2h 10 min
- Yield : 10 portioner
Ingredients
- Botten:
- Digistivekex - 250 gr
- Smör - 75 gr
- Fyllning:
- Philadelphiaost - 400 gr
- Råsocker - 2 dl
- Vaniljsocker - 2 tsk
- Vispgrädde - 4 dl
- Toppen:
- Bär - 200 gr
- Strösocker - 50 gr
- Vatten - 1 dl
- Gelantinblad - 3 st
Instructions
1. Smula kexen.
2. Smält smöret
3. Blanda ihop smöret och kexen.
4. Tryck ut smeten i formen. (en springform 25 cm, en sådan med löstagbar kant)
4. Ställ svalt.
5. Gör toppingen.
6. Lägg bären i en kastrull och koka upp med socker och vatten.
7. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 min.
8. När sockret har smält samman med bären blanda i gelantinbladen. Rör runt tills dom upplöses.
9. Låt svalna.
10. Vispa samman grädden och sockret. (lättvispat men ej rinnigt)
13. Vispa i osten, vaniljpulvret. Så allt blir slätt.
14. Häll i fyllningen i formen. Lät detta stå i frysen tills allt stelnat helt.
15. Bre över toppingen.
16. Ta fram kakan 10 - 15 min innan servering och tina i kylskåp.
17. Dekorera med röda vinbär.
Lämna ett svar