Cheesecake med Citrontopping

En frisk efterrätt som passar bra året om.
- Prep Time : 5 minutes
- Cook Time : 2h 00 min
- Yield : 10 portioner
- Allergens : Nötfri
Ingredients
- Botten:
- Digistivekex - 250 gr
- Smör - 75 gr
- Fyllning:
- Philadelphiaost - 400 gr
- Råsocker - 2 dl
- Vaniljsocker - 2 tsk
- Rivet citronskal - 2 tsk
- Vispgrädde - 4 dl
- Citrontopping:
- Citron - 2 st (små)
- Ägg - 2 st
- Florsocker - 4 dl
- Smör - 75 gr
Instructions
1. Smöra formen lätt
2. Mixa samman kexen och det smälta smöret.
3. Tryck ut smeten i formen. (vanlig pajform eller en med löstagbar kant)
4. Ställ svalt.
5. Gör toppingen.
6. Tvätta citronerna och riv det yttersta skalet. (spara lite till fyllningen.)
7. Pressa ur 1 dl saft ur citronerna.
8. Vispa samman ägg, florsocker och citronskalet.
9. Skjud sakta under omrörning tills den tjocknat.
10. Smält ner smöret i blandningen och ta sedan bort pannan från plattan.
11. När det svalnat ställ in det i frysen.
12. Vispa samman grädden och sockret. (lättvispat men ej rinnigt)
13. Vispa i osten, vaniljpulvret och citronskalet. Så allt blir slätt.
14. Lägg lite av citrontoppingen över kexbotten.
15. låt detta stå svalt några minuter.
16. Häll i fyllningen i formen. Lät detta stå i frysen tills allt stelnat helt.
17. Bre citrontoppingen över cheesecaken och frys tills dem stelnat.
18. Ta fram kakan 10 - 15 min innan servering och tina i kylskåp.
19. Dekorera med en jordgubbe.
Lämna ett svar