Cheesecake med Citrontopping

Cheesecake med Citrontopping

By 2013-09-30

En frisk efterrätt som passar bra året om.

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 2h 00 min
  • Yield : 10 portioner
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

1. Smöra formen lätt
2. Mixa samman kexen och det smälta smöret.
3. Tryck ut smeten i formen. (vanlig pajform eller en med löstagbar kant)
4. Ställ svalt.
5. Gör toppingen.
6. Tvätta citronerna och riv det yttersta skalet. (spara lite till fyllningen.)
7. Pressa ur 1 dl saft ur citronerna.
8. Vispa samman ägg, florsocker och citronskalet.
9. Skjud sakta under omrörning tills den tjocknat.
10. Smält ner smöret i blandningen och ta sedan bort pannan från plattan.
11. När det svalnat ställ in det i frysen.
12. Vispa samman grädden och sockret. (lättvispat men ej rinnigt)
13. Vispa i osten, vaniljpulvret och citronskalet. Så allt blir slätt.
14. Lägg lite av citrontoppingen över kexbotten.
15. låt detta stå svalt några minuter.
16. Häll i fyllningen i formen. Lät detta stå i frysen tills allt stelnat helt.
17. Bre citrontoppingen över cheesecaken och frys tills dem stelnat.
18. Ta fram kakan 10 - 15 min innan servering och tina i kylskåp.
19. Dekorera med en jordgubbe.

Print

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.