Äpple- & Kanelkaka

Äpple- & Kanelkaka

By 2013-10-14

Enkelt och supergott. En smak som passar alla årstider, och vad luktar inte godare i köket än äpple och kanel.

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 50 minutes
  • Yield : 10
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg, strösocker och florsocker i en bunke tills det blir pösigt
  3. Koka upp grädde, matfett och äppelmos i en kastrull
  4. Häll den varma mjölkblandningen i äggsmeten under vispning och blanda väl
  5. Tillsätt vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, vaniljsocker, kardemumma och salt och vispa ordentligt med elvisp. Var nog här så att bakpulver och bikarbonat blandas väl.
  6. Smöra en sockerkaksform. Använd med fördel Milda Culinesse och sprid matfettet med en pensel.
  7. Häll ströbröd i formen och se till att det täcker alla öppna ytor i formen.
  8. Häll smeten i formen och ställ in i ugnen och grädda i ca. 40 minuter
Print

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.